Afvallen met de elektrische fiets

Afvallen met de elektrische fiets

Voeding Afvallen Gezondheid Fiets

Een beetje tegenstrijdige titel, zul je misschien denken. Veel mensen hebben namelijk het idee dat je op een elektrische fiets niet tot nauwelijks inspanning hoeft te leveren. Dat kan inderdaad kloppen, wanneer je de fietsondersteuning vol aan zet is het bijna alsof je op een scooter zit. Maar omdat er verschillende maten van fietsondersteuningen zijn, kun je deze wat lager zetten en jezelf toch aardig in het zweet werken! Kortom, afvallen met de elektrische fiets: het kan!

Lagere drempel om op de fiets te stappen

Het grote voordeel van een elektrische fiets is dat je de drempel verlaagd om op de fiets te stappen. Stel je woont op zo’n 15 kilometer afstand van je werk. Dan ben je waarschijnlijk sneller geneigd om met de auto of openbaar vervoer naar werk te gaan dan met de fiets. Maar wanneer je een e-bike tot je beschikking hebt, wordt het waarschijnlijk een ander verhaal. Beter voor het milieu en beter voor jezelf en je eigen gezondheid.

Calorieën verbranden op de elektrische fiets

Hartstikke goed voor je gezondheid dus die e-bike: sterker nog je kunt lekker calorieën verbranden op zo’n fiets. Zoals we eerder al aan gaven, het heeft allemaal te maken met hoeveel trapondersteuning. De hoeveelheid trapondersteuning bepaalt hoeveel jij zelf nog doet, hoeveel kracht jij nog moet zetten om vooruit te komen. Hoe minder jij zelf doet, hoe minder calorieën jij verbrandt. Elektrische fietsen hebben vaak wel tot 10 verschillende maten van trapondersteuning. Je kunt de mate van workout dus zelf bepalen.

Hoeveel kun je afvallen met elektrisch fietsen

Dus hoeveel kun je nu precies afvallen? Dat is moeilijk te zeggen. Want naast de verschillende mogelijke ondersteuningen, spelen er natuurlijk nog andere factoren mee: hoeveel weeg jij zelf? Fiets je in heuvelachtig gebied? Heb je wind tegen? Samen bepaalt dit hoeveel calorieën jij verbrandt wanneer je elektrisch aan het fietsen bent. Feit is dat je alleen met de fietsbeweging maken als calorieën verbrand en hoe minder ondersteuning jij jezelf geeft, hoe meer je verbrandt. Heb je een half uurtje met weinig ondersteuning gefietst en heb je daarmee al een aardige workout gehad? Dan schroef je de ondersteuning toch gewoon omhoog voor het laatste stuk? Maar je hebt dan wel mooi weer een stukje gefietst!

Proefrit op de elektrische fiets maken?

Ben je benieuwd hoe dat nou voelt, rijden op zo’n elektrische fiets? Dan kun je een proefrit maken op een mooie elektrische damesfiets of elektrische herenfiets. Je kunt zelf ervaren hoe de verschillende ondersteuningen voelen en hoeveel inspanning je zelf moet geven. Kortom, je kunt ervaren of het wat voor jou is!

afvallen buik
Auteur: Lisa

Sport & voeding Weetjes

Leuk om te weten!

broccoli en quinoa salade

Broccoli & quinoa zijn super gezond

Als je een echte superfood wilt eten, dan moet je broccoli kiezen. Broccoli is super gezond om meerdere redenen. Broccoli is een koolsoort en is het bloeiende deel van de plant. Broccoli bevat ontzettend veel voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, K, B6 en bètacaroteen; provitamine A wat je lichaam kan omzetten in vitamine A. Broccoli zit boordevol essentiële mineralen zoals calcium en magnesium. Niet alleen broccoli is super gezond, quinoa ook! Lees hier waarom.

sporten is goed voor je geest

Sporten is goed voor je geest

Kinderen die naar school wandelen of fietsen kunnen zich vaak beter concentreren op school. Hetzelfde geldt voor ouderen die regelmatig sport en bewegen, zij hebben ook een beter geheugen. Door te sporten krijg je namelijk meer zuurstof in je hersenen, hierdoor kunnen je hersenen beter presteren.

koppel met overgewicht

Overgewicht en obesitas

Overgwicht en obesitas komen steeds meer voor. In 2016 had bijna de helft van de Nedelandse bevololking van boven de 18 jaar overgewicht en bijna 15% zelfs obesitas. Meestal komt dit door verkeerde voeding en te weinig beweging, maar dit kan ook door medicijnen komen.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?