De beste sporten voor je lichaam

De beste sporten voor je lichaam

Sport Gezondheid fitness Krachttraining

Er zijn op dit moment zoveel mogelijkheden voor sporten die je kan uitoefenen, dat het begrijpelijk is wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet. Je wilt iets wat je lang volhoudt en waar je plezier in hebt, maar bovenal wil je een sport doen die het beste is voor je lichaam. Om je wat ideeën te geven voor sporten die hier het beste voor zijn, hebben we een top drie gemaakt met de leukste en beste sporten voor je lichaam.

Krachttraining

Je ziet het vast wel vaker voorbij komen, mensen die eindeloos tekeer gaan met gewichten in de sportschool. Dit is niet geheel onlogisch, want krachttraining is goed voor je spieropbouw, hart- en bloedvaten. Daarnaast kan je krachttraining op heel veel verschillende manieren uitvoeren, je kan natuurlijk met losse gewichten trainen, maar wist je dat bijv. burpees of lunges doen ook een krachttraining is? Hierbij gebruik je je eigen gewicht als kracht.

Zwemmen

Zwemmen wordt eigenlijk gezien als de beste sport die je kan uitoefenen. Tijdens het zwemmen zet je al je spiergroepen aan het werk en daarbij zorg je er ook voor dat dat je hersenen worden beschermd tegen ouderdomskwalen. Wanneer je een sport zoekt waarbij je de minste kans hebt op blessures is zwemmen helemaal een goede keuze. Je kan natuurlijk gaan zwemmen in een openbaar zwembad, maar als het zwemmen je bevalt zou je ook een eigen zwembad kunnen overwegen.

Wandelen

Wandelen wordt eigenlijk niet als een echte sport gezien, maar toch is het echt een gezonde sport. Als je niet zo’n liefhebber bent van intensief sporten, is wandelen de perfecte uitkomst. Door te wandelen verbrand je niet alleen genoeg calorieën, maar komen je geest en lichaam ook nog eens tot rust.

zwemmen is gezond
Auteur: Lisa

Sport & voeding Weetjes

Leuk om te weten!

broccoli en quinoa salade

Broccoli & quinoa zijn super gezond

Als je een echte superfood wilt eten, dan moet je broccoli kiezen. Broccoli is super gezond om meerdere redenen. Broccoli is een koolsoort en is het bloeiende deel van de plant. Broccoli bevat ontzettend veel voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, K, B6 en bètacaroteen; provitamine A wat je lichaam kan omzetten in vitamine A. Broccoli zit boordevol essentiële mineralen zoals calcium en magnesium. Niet alleen broccoli is super gezond, quinoa ook! Lees hier waarom.

sporten is goed voor je geest

Sporten is goed voor je geest

Kinderen die naar school wandelen of fietsen kunnen zich vaak beter concentreren op school. Hetzelfde geldt voor ouderen die regelmatig sport en bewegen, zij hebben ook een beter geheugen. Door te sporten krijg je namelijk meer zuurstof in je hersenen, hierdoor kunnen je hersenen beter presteren.

koppel met overgewicht

Overgewicht en obesitas

Overgwicht en obesitas komen steeds meer voor. In 2016 had bijna de helft van de Nedelandse bevololking van boven de 18 jaar overgewicht en bijna 15% zelfs obesitas. Meestal komt dit door verkeerde voeding en te weinig beweging, maar dit kan ook door medicijnen komen.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?