De kracht van natuurvoeding

De kracht van natuurvoeding

Natuurvoeding Voeding Eiwitten Protein Gezondheid Vegan Veganistisch

Onze voeding is vervuild met van alles en nog wat. Van gif in groente en fruit tot hormonen in vlees. Dit komt omdat de meeste consumenten niet te veel voor hun dagelijkse voeding willen betalen en er daarom grootschalig en goedkoop door de boeren en landbouwers geproduceerd moet worden. De groep mensen die schreeuwt om verandering en voor biologische en plantaardige producten kiest, wordt steeds groter. Door iets meer voor je voeding te betalen, wordt de kwaliteit van deze vergoot en kunnen boeren en landbouwers duurzaam gaan produceren.

Ook voedingsupplementen voor sporters zijn steeds meer van biologische kwaliteit terwijl steeds meer mensen voor een veganistische levensstijl kiezen. De trend voor de komende jaren is gezet. Natuurvoeding en veganisme is helemaal in. Hieronder meer informatie.

Plantaardige voeding, is dat wel gezond?

Mensen die puur op plantaardige voeding leven, noem je veganisten. Ze eten geen vlees, vis, kaas, eieren,honing of andere dierlijke producten. Een veganistische levensstijl kan super gezond zijn, mits je wel aandacht besteedt aan de juiste voeding en balans. Steeds meer topsporters kiezen voor een vegan levensstijl.

Een veganistische levensstijl

Dat je met een veganistische levensstijl top sportprestaties kunt behalen, heeft het verleden al bewezen. Carl Lewis behaalde als veganist zelfs een wereldrecord op de 100 meter hardlopen in 1991. Hij behaalde talloze medailles op de Olympische Spelen. Catra Corbett, een bekende marathonloper, liep als veganist zelfs in één jaar bijna 7.000 kilometer. Patrik Baboumian, een Duitse bodybuilder tilt 200 kilo boven zijn hoofd en ook hij heeft een veganistische levensstijl. Kortom, je kunt met veganistisch eten absolute Top sportprestaties behalen. Natuurvoeding van plantaardige oorsprong zoals peulvruchten, zaden en zeewier bevat alle belangrijke aminozuren. Alle 8 essentiële aminozuren vind je in plantaardige eiwitten.

Voedingssupplementen op basis van planten.

Steeds meer voedingssupplementen, ook voor sporters, worden op basis van planten geproduceerd. Zo heeft Body & Fitshop zelfs een heel assortiment vegan proteïne producten samengesteld die de sportprestaties kunnen verbeteren en voor een betere spieropbouw kunnen zorgen. Er zijn zelfs vegan proteïne shakes voor krachtsporters en bodybuilders. Voor een tussendoortje heb je de vegan proteïne reep terwijl er ook complete vegan proteine maaltijden zijn ontwikkeld.

Deze voedingssupplementen op basis van plantaardige natuurvoeding bevatten naast belangrijke omega vetzuren en eiwitten ook veel vezels, mineralen en vitaminen. Het zijn tegelijkertijd superfoods met een minimum aan calorieën en vrij van suiker en chemische ingrediënten. Ze bevatten plantaardige krachtbronnen zoals pompoenzaden, lupine eiwit, rijst eiwitten, hennepzaad en zeewier. Daarnaast bevatten deze natuurlijke voedingssupplementen voor sporters groente- en fruitextracten van bijvoorbeeld broccoli, wortels, spinazie, boerenkool en andere gezonde natuurvoeding. Ook proteine repen, lekker als tussendoortje, zijn steeds vaker van biologische en vegan kwaliteit. De kracht van natuurvoeding is ongeëvenaard.

veganistische sandwich
Auteur: Lisa

Sport & voeding Weetjes

Leuk om te weten!

broccoli en quinoa salade

Broccoli & quinoa zijn super gezond

Als je een echte superfood wilt eten, dan moet je broccoli kiezen. Broccoli is super gezond om meerdere redenen. Broccoli is een koolsoort en is het bloeiende deel van de plant. Broccoli bevat ontzettend veel voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, K, B6 en bètacaroteen; provitamine A wat je lichaam kan omzetten in vitamine A. Broccoli zit boordevol essentiële mineralen zoals calcium en magnesium. Niet alleen broccoli is super gezond, quinoa ook! Lees hier waarom.

sporten is goed voor je geest

Sporten is goed voor je geest

Kinderen die naar school wandelen of fietsen kunnen zich vaak beter concentreren op school. Hetzelfde geldt voor ouderen die regelmatig sport en bewegen, zij hebben ook een beter geheugen. Door te sporten krijg je namelijk meer zuurstof in je hersenen, hierdoor kunnen je hersenen beter presteren.

koppel met overgewicht

Overgewicht en obesitas

Overgwicht en obesitas komen steeds meer voor. In 2016 had bijna de helft van de Nedelandse bevololking van boven de 18 jaar overgewicht en bijna 15% zelfs obesitas. Meestal komt dit door verkeerde voeding en te weinig beweging, maar dit kan ook door medicijnen komen.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?