Effectieve trainingen om af te vallen

Effectieve trainingen om af te vallen

Krachtstation Thuis sporten fitness Krachttraining

Het is voor veel mensen belangrijk om er goed uit te zien. Helaas is dit niet voor iedereen even makkelijk, velen moeten hier immers hard voor werken, terwijl anderen hier weinig moeite in hoeven te steken. Buiten de bekende sporten zoals voetbal, tennis en hockey doen er veel mensen aan fitness. Fitness is echter ook in te delen in meerdere soorten en categorieën. Wij gaan er een aantal bespreken.

Aerobics

Aerobics is een fysieke training die meestal op muziek wordt gedaan. Op een efficiënte manier worden oefeningen uitgevoerd in een klas vorm. Met aerobics bouw je uithoudingsvermogen op, uw spieren zullen sterker worden en uw longinhoud zal groter worden. Er zijn meerdere vormen vormen van aerobics, bijvoorbeeld:

  • Bodystyling: Dit bevat veel spierversterkende oefeningen waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van hulpmiddelen zoals gewichtjes en elastische banden. Is ook bekend onder een andere naam: Body Shape.
  • Interval-aerobics: De naam zegt het misschien al wel, hierbij wordt de intensiteit van de oefeningen van elkaar afgewisseld.
  • Step-aerobics: Hier wordt altijd gebruikt gemaakt van een platform waar je door middel van oefeningen veel op- en afstapt.
  • Aqua-aerobics: Dit wordt altijd in een zwembad gedaan, door de tegenstand van het water en met behulp van gewichtjes is dit een heel efficiënte oefening.
  • Dans-aerobics: Een intensieve training waarbij meerdere dansen worden toegepast, zoals de Salsa. Een andere bekende naam is Bodyjam.
Wat voor veel mensen een voordeel kan zijn, het uitvoeren in klas vorm, kan voor andere juist weer een nadeel zijn. Als je net begint met sporten of als je juist al heel geoefend bent, kan het lastig zijn om het geschikte niveau te vinden.

Crossfit

Crossfit is een training die meerdere aspecten, zoals gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één vorm combineert. Bij crossfit zul je niet snel gebruik maken van apparaten, maar zul je juist veel hulpmiddelen zoals kettlebells, ballen, zware touwen, en halters gebruiken. Crossfit is gebaseerd op bewegingen die je dagelijks kan toepassen, denk hierbij aan natuurlijke lichaamsbewegingen zoals optrekken, stoten, tillen, springen, klimmen, werpen en tillen. Omdat je lichaam flink belast kan worden is het belangrijk dat je de techniek van de verschillende oefeningen goed onder de knie hebt, hier wordt dan ook veel tijd aan besteedt.

Milon Cirkel

Milon Cirkel is een training die een aantal jaar geleden is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten. Bij deze training maak je gebruik van een effectieve combinatie van volautomatische toestellen die meestal in een cirkel geplaatst worden. De trainer die jou begeleid zal eenmalig alle toestellen instellen, waarna je via een persoonlijke chipkaart de toestellen snel kunt afstellen aan jouw eisen. Een voordeel van Milon Cirkel is dat het een zeer korte, maar intensieve training is. De trainingen duren namelijk maar 35 minuten, waarin je zowel kracht- en conditieoefeningen doet.

Auteur: Lisa

Sport & voeding Weetjes

Leuk om te weten!

broccoli en quinoa salade

Broccoli & quinoa zijn super gezond

Als je een echte superfood wilt eten, dan moet je broccoli kiezen. Broccoli is super gezond om meerdere redenen. Broccoli is een koolsoort en is het bloeiende deel van de plant. Broccoli bevat ontzettend veel voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, K, B6 en bètacaroteen; provitamine A wat je lichaam kan omzetten in vitamine A. Broccoli zit boordevol essentiële mineralen zoals calcium en magnesium. Niet alleen broccoli is super gezond, quinoa ook! Lees hier waarom.

sporten is goed voor je geest

Sporten is goed voor je geest

Kinderen die naar school wandelen of fietsen kunnen zich vaak beter concentreren op school. Hetzelfde geldt voor ouderen die regelmatig sport en bewegen, zij hebben ook een beter geheugen. Door te sporten krijg je namelijk meer zuurstof in je hersenen, hierdoor kunnen je hersenen beter presteren.

koppel met overgewicht

Overgewicht en obesitas

Overgwicht en obesitas komen steeds meer voor. In 2016 had bijna de helft van de Nedelandse bevololking van boven de 18 jaar overgewicht en bijna 15% zelfs obesitas. Meestal komt dit door verkeerde voeding en te weinig beweging, maar dit kan ook door medicijnen komen.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?