Startende sporter

Goede sportkleding is een must voor elke sporter

Kleding Sporten Gezondheid Supplementen

Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar geeft je ook energie en verbetert je humeur. Als je actief bent, zit je lekkerder in je vel. Sporten kan depressie, angst of stress verminderen. Ook voor je gezondheid is sporten goed, want het vermindert je risico op hart- en vaatziekten, diabetes en botontkalking. Ook zorgt het voor een lagere bloeddruk. Ben je een ervaren sporter of sta je nog aan de startlijn? In beide gevallen is het belangrijk om te zorgen voor een goede voorbereiding. Kies voor speciale sportkleding tijdens het sporten. Deze kleding kent veel voordelen, omdat het speciaal voor tijdens het sporten ontwikkeld is.

Welke kenmerken heeft goede sportkleding?

Voor sommige sporten heb je speciale kleding of accessoires nodig, maar dat is voor lang niet alle sporten het geval. Bij veel sporten kan je ook een katoenen shirt en een joggingbroek aan. Dit is alleen niet de beste kleding om in te sporten. Echte sportkleding is gemaakt van ademend materiaal. Als je tijdens het sporten gewone katoenen kleding draagt, trekt het zweet in je kleding. Je kleding wordt niet alleen zwaar, maar je lichaam koelt ook af. Door het dragen van ademende kleding blijft je lichaam op temperatuur en koelen je spieren minder snel af. Dit betekent dus ook dat je de kans op blessures aanzienlijk verminderd.

Kleding van synthetisch materiaal voert het zweet af naar buiten waardoor je lichaam warm en droog blijft. In work-out kleding moet je je comfortabel kunnen bewegen. Veel kleding is daarom gemaakt van stretch materiaal, dat mee rekt tijdens je bewegingen. De kleding moet fijn zitten, ook als je intensief gesport hebt. Kies daarom voor kleding die niet te strak om je lichaam zit en kies de juiste maat. Sportkleding was je regelmatig, de kleding moet dan ook van goede kwaliteit zijn, zodat je kleding niet vervormt en verkleurt na het wassen. Door alleen de beste materialen te dragen, kan jij je aandacht richten op het sporten en je vrijuit bewegen. De functionaliteit van je kleding is belangrijk, maar je wilt je ook zeker voelen als je sport. Kleding met mooie patronen en leuke kleuren kunnen je net dat beetje extra zekerheid geven waardoor je wel in de spiegel van de sportschool durft te kijken.

Sportkleding voor je team

Doe je aan een teamsport? Dan dragen jullie vast dezelfde teamkleding. Dit straalt eenheid uit en draagt bij aan het teamgevoel. Teamwear moet aan dezelfde eisen voldoen als alle kleding waarin je sport, dus comfortabel zijn en van het juiste materiaal. Daarnaast hou je bij de aanschaf van teamwear rekening met alle leden uit je team. Dit moeten dus sportkleren zijn die voor elk lichaamstype lekker zitten. Teamwear laat je vervolgens bedrukken met de naam van jullie team of vereniging en met de namen van eventuele sponsoren. Zo komen jullie als team goed voor de dag en is het eerste punt voor jullie. Kom in beweging en kies voor sportkleding waarbij comfort, kwaliteit en ontwerp voorop staan.

sportkleding
Auteur: Lisa

Sport & voeding Weetjes

Leuk om te weten!

broccoli en quinoa salade

Broccoli & quinoa zijn super gezond

Als je een echte superfood wilt eten, dan moet je broccoli kiezen. Broccoli is super gezond om meerdere redenen. Broccoli is een koolsoort en is het bloeiende deel van de plant. Broccoli bevat ontzettend veel voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, K, B6 en bètacaroteen; provitamine A wat je lichaam kan omzetten in vitamine A. Broccoli zit boordevol essentiële mineralen zoals calcium en magnesium. Niet alleen broccoli is super gezond, quinoa ook! Lees hier waarom.

sporten is goed voor je geest

Sporten is goed voor je geest

Kinderen die naar school wandelen of fietsen kunnen zich vaak beter concentreren op school. Hetzelfde geldt voor ouderen die regelmatig sport en bewegen, zij hebben ook een beter geheugen. Door te sporten krijg je namelijk meer zuurstof in je hersenen, hierdoor kunnen je hersenen beter presteren.

koppel met overgewicht

Overgewicht en obesitas

Overgwicht en obesitas komen steeds meer voor. In 2016 had bijna de helft van de Nedelandse bevololking van boven de 18 jaar overgewicht en bijna 15% zelfs obesitas. Meestal komt dit door verkeerde voeding en te weinig beweging, maar dit kan ook door medicijnen komen.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?