Hoe groene thee kan bijdragen tot gewichtsverlies

Hoe groene thee kan bijdragen tot gewichtsverlies

Groene Thee Voeding Afvallen Gezondheid Vocht

Thee is de tweede meest geconsumeerde drank ter wereld, voorafgegaan door water. Als je van thee en andere gezonde drankjes houdt, geniet je vast zoals 111 miljoen andere Europeanen elke dag van een kopje. Er wordt geschat dat theeliefhebbers in Europa vorig jaar naar schatting voor maar liefst meer dan 80 miljard euro aan thee hebben gedronken. Dat vertaalt zich in ongeveer 1.75 miljard liter thee!

Er bestaat geen twijfel over dat zwarte thee populair is. Ongeveer 84% van alle geconsumeerde thee is zwarte thee. Echter doet groene thee het nog beter. De laatste jaren worden er grotere volumes groene thee afgenomen. Onze gok is dat groene thee meer verkocht wordt door zijn aanzienlijke bijdrage aan gewichtsverlies. Er bestaat geen twijfel over dat het kiezen van gezonde alternatieven boven het vermageringspillen kopen beter is voor onze gezondheid. Laten we eens nader bekijken hoe het drinken van groene thee uw afslankplan kan aanvullen.

Groene thee als afslankmiddel

Groene thee kan u helpen gewicht te verliezen. Verscheidene studies hebben gesuggereerd dat de flavonoïden en cafeïne in groene thee kunnen helpen om uw metabolische snelheid te verhogen, uw vetoxidatie te verhogen en zelfs uw insuline activiteit te verbeteren. Een studie toonde aan dat mensen die groene thee en cafeïne consumeerden gemiddeld 2,9 kilo verloren tijdens een periode van 12 weken. Dit terwijl ze helemaal niets aanpasten aan hun voedingsgewoontes. Een andere studie liet zien dat er een toename was van een calorieverbruik dat gelijk was aan ongeveer 100 calorieën over een periode van 24 uur.

U hoeft niet veel groene thee te drinken om u te helpen met gewicht te verliezen. Hoewel gewichtsverlies ook van andere factoren kan afhangen is wetenschappelijk bevonden dat door het drinken van maar liefst 2,5 kopjes groene thee per dag u aanzienlijk vermageren kan.

Verschillende theesoorten

Sommige groene theevariëteiten zijn beter voor gewichtsverlies dan anderen. Als u al van groene thee houdt en u echt op een gewichtsverliesmissie bent, kunt u voor Matcha groene thee kiezen - de rijkste groene thee bron vol aan voedingsstoffen en antioxidanten. De geregistreerde diëtist Isabelle Vermeers legt hier uit waarom: "Het hele theeblad wordt gemalen en gebruikt als onderdeel van de drank, in tegenstelling tot andere (meestal minder kwalitatieve) soorten groene thee waarbij men enkel de bladeren indrenkt in water, ze daarna weggooit en vervolgens de thee consumeert".

Hoe thee brouwen?

Ook is het van belang hoe de thee gebrouwen wordt. Er is een juiste en een verkeerde manier om groene thee te brouwen. Neem bij het brouwen van groene thee een beetje extra voorzichtigheid in acht, want kokend water is slecht voor de kostbare catechines (gezonde chemicaliën van de thee). Breng uw water wel aan de kook, maar laat het ongeveer tien minuten rusten. Giet vervolgens het water over de thee en brouw ongeveer een minuut voor het serveren. De brouwtijd kan natuurlijk korter of langer worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak.

Een laatste woordje over thee

Zoals u kan lezen heeft groene thee veel gezondheidsvoordelen. Het bevat veel voedingsstoffen, waaronder antioxidanten alsook anti-kankerstoffen. Eén ding is zeker: ongeacht of u nu al dat niet snel afvallen wil, drink groene thee in het algemeen voor een goede gezondheid. Een paar kopjes dagelijkse thee kunnen u een klein duwtje geven in de richting van uw doelen omtrent gewichtsverlies. Verwacht echter geen wonderen van een theekopje. Echt gewichtsverlies vereist een verandering in levensstijl. Pas uw voedingsschema aan en doe regelmatig aan sport als u echt kilo’s verliezen wil.

Eender welke thee u ook kiest, ze bevatten allemaal gezonde voedingsstoffen; het is een van de gezondere keuzes voor een drankje. Maar als u dan toch echt een beetje op uw lijn letten wil, drink dan thee zonder extra suiker of honing.

thee kan en mokken
Auteur: Lisa

Sport & voeding Weetjes

Leuk om te weten!

broccoli en quinoa salade

Broccoli & quinoa zijn super gezond

Als je een echte superfood wilt eten, dan moet je broccoli kiezen. Broccoli is super gezond om meerdere redenen. Broccoli is een koolsoort en is het bloeiende deel van de plant. Broccoli bevat ontzettend veel voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, K, B6 en bètacaroteen; provitamine A wat je lichaam kan omzetten in vitamine A. Broccoli zit boordevol essentiële mineralen zoals calcium en magnesium. Niet alleen broccoli is super gezond, quinoa ook! Lees hier waarom.

sporten is goed voor je geest

Sporten is goed voor je geest

Kinderen die naar school wandelen of fietsen kunnen zich vaak beter concentreren op school. Hetzelfde geldt voor ouderen die regelmatig sport en bewegen, zij hebben ook een beter geheugen. Door te sporten krijg je namelijk meer zuurstof in je hersenen, hierdoor kunnen je hersenen beter presteren.

koppel met overgewicht

Overgewicht en obesitas

Overgwicht en obesitas komen steeds meer voor. In 2016 had bijna de helft van de Nedelandse bevololking van boven de 18 jaar overgewicht en bijna 15% zelfs obesitas. Meestal komt dit door verkeerde voeding en te weinig beweging, maar dit kan ook door medicijnen komen.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?