Jacuzzi ervaringen: waar moet ik op letten?

Jacuzzi ervaringen: waar moet ik op letten?

Sport Ontspannen Jacuzzi Massagebad Gezondheid Beweging Massage

Benieuwd naar jacuzzi ervaringen van andere gebruikers? Het bad in de tuin wint in Nederland aan populariteit. Met de ene keer betere ervaringen dan de andere, afhankelijk van de gekozen leverancier en het type bad. Waar moet u op letten bij het vergelijken van de baden? We zetten een paar belangrijke eigenschappen op een rij, die van grote invloed zijn op de ervaringen die gebruikers hebben.

Ga af op ervaringen van andere gebruikers, maar alleen als zij op dezelfde manier gebruik maken van het bad als die u van plan bent. En kijk goed naar bijvoorbeeld het aantal personen waarmee u in bad kunt zitten en de mogelijkheid om te genieten van meer dan alleen het warme water.

Gebruik van de jacuzzi

Het gebruik van de jacuzzi is een van de belangrijkste eigenschappen om een goede keuze te maken. En ook een van de eigenschappen waar het vaak misgaat, vanwege verkeerde verwachtingen. Het grootste deel van de jacuzzi-gebruikers zit daar 1 - 2x per week in. Vooral samen en slechts af en toe met andere vrienden of bekenden. Vooral tijdens de eerste fase na de aankoop, maar dat wordt daarna snel minder.

Koopt u de jacuzzi om daar met vrienden gebruik van te maken? Dan is een groot model voor 4, 5 of meer personen belangrijk. Gemiddeld genomen is het na de eerste periode na aankoop vooral een bad om samen van te genieten. Ruimte voor 3 - 4 personen is dan ruim voldoende, waardoor het bad een stuk compacter kan zijn.

Denk daarnaast goed aan de manier waarop u het bad wilt gebruiken. Een jacuzzi biedt een ontspannen ervaring in warm water, waarbij bubbels zorgen voor beweging van het water. Er bestaan echter ook baden die een flinke stap verder gaan. Er is dan geen sprake meer van een jacuzzi, maar van een massagebad. Met massage op de eerste plaats, bovenop de voordelige effecten van warm water.

Meer dan een jacuzzi: massagebad

Een massagebad biedt daardoor veel meer dan een jacuzzi en maakt een heel ander gebruik mogelijk. Gebruikers van deze baden zitten daar gemiddeld 2 - 3x per week een half uur in. Voor regelmatige massages, met belangrijke voordelen voor de gezondheid.

En voor maximale massagekracht, waardoor het bad meer te bieden heeft dan alleen water op 38 °C. En dat is niet zomaar een claim van een leverancier, maar de boodschap die gebruikers delen in hun reviews: “Mijn man en ik gebruiken hem om onze al wat oudere gewrichten een deugddoende massage te geven. We merken echt wel dat dit inderdaad effect heeft op onze gewrichten en spieren.”

Tenslotte is het voor een goede jacuzzi ervaring verstandig om kritisch te kijken naar het energieverbruik. En daarbij niet zomaar uit te gaan van (gesproken) beloften door leveranciers, maar door een harde garantie op papier te vragen. Zoals voor een massagebad, waarbij het energieverbruik dankzij goede isolatie en een unieke bouwwijze aantoonbaar lager uitpakt dan bij veel minder krachtige jacuzzi’s.

Massagebad
Auteur: Lisa

Sport & voeding Weetjes

Leuk om te weten!

broccoli en quinoa salade

Broccoli & quinoa zijn super gezond

Als je een echte superfood wilt eten, dan moet je broccoli kiezen. Broccoli is super gezond om meerdere redenen. Broccoli is een koolsoort en is het bloeiende deel van de plant. Broccoli bevat ontzettend veel voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, K, B6 en bètacaroteen; provitamine A wat je lichaam kan omzetten in vitamine A. Broccoli zit boordevol essentiële mineralen zoals calcium en magnesium. Niet alleen broccoli is super gezond, quinoa ook! Lees hier waarom.

sporten is goed voor je geest

Sporten is goed voor je geest

Kinderen die naar school wandelen of fietsen kunnen zich vaak beter concentreren op school. Hetzelfde geldt voor ouderen die regelmatig sport en bewegen, zij hebben ook een beter geheugen. Door te sporten krijg je namelijk meer zuurstof in je hersenen, hierdoor kunnen je hersenen beter presteren.

koppel met overgewicht

Overgewicht en obesitas

Overgwicht en obesitas komen steeds meer voor. In 2016 had bijna de helft van de Nedelandse bevololking van boven de 18 jaar overgewicht en bijna 15% zelfs obesitas. Meestal komt dit door verkeerde voeding en te weinig beweging, maar dit kan ook door medicijnen komen.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?