Koolhydraatarm dieet

Slank en fit met een koolhydraatarm dieet

Voeding Sporten Gezondheid Koolhydraatarm dieet

Wil jij effectief afslanken en fitter worden? Dan is het aan te raden om te beginnen met sporten en bewegen. Want door te bewegen verbrand je overtollig lichaamsvet. Daarnaast moet je enorm aan je voedingspatroon gaan werken. De kans dat je te dik bent geworden door je huidige voedingspatroon is erg aannemelijk. Wanneer je besluit om te switchen naar een koolhydraatarm dieet, ben je al enorm op de goede weg.

Dus wil jij slank worden? Wil je weer fitter zijn en je gezonder voelen? Stap dan vandaag nog over op een koolhydraatarm dieet. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. We vertellen je er in dit artikel uitgebreid over.

Voordelen van een koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet is niet alleen een manier om af te rekenen met overtollig lichaamsgewicht. Het is ook een manier om je leven gezonder te gaan maken. Je kunt heel veel meer voordelen uit koolhydraatarme gerechten halen dan alleen het verminderen van je lichaamsgewicht. Bijvoorbeeld:

  • Met een koolhydraatarm dieet loop je minder kans op welvaartsziektes zoals obesitas en diabetes;
  • Koolhydraatarme gerechten geven je veel meer energie en zin om door te gaan;
  • Mensen die een koolhydraatarm dieet volgen zijn gelukkiger, voelen zich voldaan en hebben meer zelfvertrouwen.

Op je fysieke en geestelijke gezondheid hebben koolhydraatarme gerechten dus veel invloed. Een koolhydraatarm dieet maakt je niet alleen slanker, maar ook fitter.

Wist je dat een koolhydraatarm dieet behoort tot de top 3 van diëten die zich richten op een betere gezondheid?

Koolhydraatarme recepten

Eigenlijk is het niet zo dat je een bepaald dieet volgt met een koolhydraatarm dieet. Je gaat anders eten en drinken. Minder koolhydraten in je voeding, meer eiwitten en onverzadigde vetten. Die koolhydraatarme recepten haal je uit een kookboek of van het internet. De meeste koolhydraatarme gerechten zijn op basis van vlees, vis en gevogelte gemaakt. Ook kun je groenten en fruit als basis zien, net als noten en zaden die als toevoeging dienen.

Er is veel overlap tussen een koolhydraatarm dieet en een eiwitdieet. Binnen beide diëten worden koolhydraatarme ingrediënten gebruikt en wordt de kracht van eiwitten optimaal benut.

Beweging en eiwitten

De eiwitten hebben een positief effect op spiermassa en uithoudingsvermogen. Mensen die veel eiwitten eten worden sneller gespierd en spieren verwerken nog meer energie. Je zal begrijpen dat mensen die spiermassa op willen bouwen en daar doelgericht op trainen, een eiwitdieet graag volgen. Maar een eiwitdieet kan – net als een koolhydraatarm dieet – helpen om af te vallen. Of je nu kiest voor eiwitten of minder koolhydraten: van beiden word je fitter en sterker.

Combineer voeding en fitness

Fitnessen is een belangrijk codewoord als je goed wil afvallen. Fitnessen zal er namelijk voor zorgen dat je doelgericht energie verbrand en vervangt voor spieren. Deze spiermassa wordt gevoed door koolhydraatarm, eiwitrijke voeding en kan zo nog meer groeien. Je wordt fitter, gezonder en sterker. Je uithoudingsvermogen zal sterker worden, waardoor je nog meer en beter kan afvallen.

Fitnessen is een intensieve bezigheid. We raden je aan om van tevoren in de sportschool een gesprek te voeren en je doelen en wensen te bespreken. Zo kunnen de mensen in de sportschool je goed van dienst zijn en nog beter helpen om je gewenste streefgewicht te bereiken en je vetpercentage te doen zakken.

Slank en fit worden? Begin vandaag nog

Heb je de smaak te pakken en wil je ervaren wat een koolhydraatarm dieet voor jou kan betekenen? Dan is het goed om te weten dat je vandaag nog kan beginnen. Het enige dat je hoeft te doen is een goed receptenboek aanschaffen of goede recepten van het internet halen, de juiste ingrediënten kopen (dat kan gewoon in de supermarkt) en je eerste koolhydraatarme gerechten gaan bereiden. Daarnaast ga je een sportschema volgen en los in de sportschool. Binnen nu en een week ga je al effect ervaren. Dat zal je motiveren om door te gaan en het koolhydraatarme dieet je te laten helpen slanker en fitter te worden.

voeding met veel eiwitten
Auteur: Lisa

Sport & voeding Weetjes

Leuk om te weten!

broccoli en quinoa salade

Broccoli & quinoa zijn super gezond

Als je een echte superfood wilt eten, dan moet je broccoli kiezen. Broccoli is super gezond om meerdere redenen. Broccoli is een koolsoort en is het bloeiende deel van de plant. Broccoli bevat ontzettend veel voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, K, B6 en bètacaroteen; provitamine A wat je lichaam kan omzetten in vitamine A. Broccoli zit boordevol essentiële mineralen zoals calcium en magnesium. Niet alleen broccoli is super gezond, quinoa ook! Lees hier waarom.

sporten is goed voor je geest

Sporten is goed voor je geest

Kinderen die naar school wandelen of fietsen kunnen zich vaak beter concentreren op school. Hetzelfde geldt voor ouderen die regelmatig sport en bewegen, zij hebben ook een beter geheugen. Door te sporten krijg je namelijk meer zuurstof in je hersenen, hierdoor kunnen je hersenen beter presteren.

koppel met overgewicht

Overgewicht en obesitas

Overgwicht en obesitas komen steeds meer voor. In 2016 had bijna de helft van de Nedelandse bevololking van boven de 18 jaar overgewicht en bijna 15% zelfs obesitas. Meestal komt dit door verkeerde voeding en te weinig beweging, maar dit kan ook door medicijnen komen.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?