Sporten in de winter

Sporten in de winter

Sport Gezondheid Winter Krachttraining

Wanneer je denkt aan kou en frisse lucht denk je niet gelijk aan heerlijk buiten sporten. Toch is het ook in de winter belangrijk om actief te blijven bewegen. Veel van ons pakken de auto en gaan heerlijk naar de sportschool waar anderen iets gezonder bezig zijn en juist de fiets pakken. Maar waarom niet gewoon sporten in de buitenlucht? Ook in de winter is dit juist heel erg gezond. De lucht heeft een goed effect op jouw lichaam waardoor je het langer volhoudt en de training sneller effect heeft. Daarnaast zit je op deze manier in de prachtige natuur in plaats van in een groot of klein gebouw.

Buiten sporten: zowel in de zomer als in de winter

Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te weten dat juist sporten in de buitenlucht erg gezond is. Je pakt de belangrijke vitamine D, krijgt frisse lucht en het is ook nog eens gratis! Toch is het heel erg logisch om dit te combineren met een sportschool. Want bij een sportschool heb je trainingsapparatuur dat als doel heeft om jou zo snel mogelijk het nodige effect te geven. Toch is de natuurlijke manier gewoon in de buitenlucht waar je automatische een goede trainingssituatie opbouwt.

Op zoek naar de juiste kleding

Wanneer je buiten gaat sporten is het belangrijk om je goed in te pakken. Het maakt niet uit of het zomer of winter is: trek de juiste kleding aan zodat je zweet goed ventileert. Trek ook de juiste schoenen aan die bij je training passen. De schoenen voor binnen zijn gemaakt voor egale ondergronden waarbij schoenen voor buiten juist voor minder egale grond geschikt zijn. Daarnaast zijn schoenen voor hardlopen anders dan wanneer je een training voor het volledige lichaam uitoefent. Hiervoor heb je ander soort schoenen nodig.

Gezonde levensstijl

Al met al is bezig zijn met een gezonde levensstijl gewoon belangrijk. En daar hoort het onderdeel sporten ook bij. Natuurlijk betekent dit niet dat je alleen maar buiten je trainingen hoeft te volgen. Maar mocht je bijvoorbeeld meerdere keren per week in een sporthal te vinden zijn, is het zeker geen overbodige luxe om minstens 1 keer naar buiten te gaan. Probeer het eens een paar weken uit, misschien merk je wel dat je juist in de natuur een nieuwe training style kan creëren die perfect bij jou past!

zwemmen is gezond
Auteur: Lisa

Sport & voeding Weetjes

Leuk om te weten!

broccoli en quinoa salade

Broccoli & quinoa zijn super gezond

Als je een echte superfood wilt eten, dan moet je broccoli kiezen. Broccoli is super gezond om meerdere redenen. Broccoli is een koolsoort en is het bloeiende deel van de plant. Broccoli bevat ontzettend veel voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, K, B6 en bètacaroteen; provitamine A wat je lichaam kan omzetten in vitamine A. Broccoli zit boordevol essentiële mineralen zoals calcium en magnesium. Niet alleen broccoli is super gezond, quinoa ook! Lees hier waarom.

sporten is goed voor je geest

Sporten is goed voor je geest

Kinderen die naar school wandelen of fietsen kunnen zich vaak beter concentreren op school. Hetzelfde geldt voor ouderen die regelmatig sport en bewegen, zij hebben ook een beter geheugen. Door te sporten krijg je namelijk meer zuurstof in je hersenen, hierdoor kunnen je hersenen beter presteren.

koppel met overgewicht

Overgewicht en obesitas

Overgwicht en obesitas komen steeds meer voor. In 2016 had bijna de helft van de Nedelandse bevololking van boven de 18 jaar overgewicht en bijna 15% zelfs obesitas. Meestal komt dit door verkeerde voeding en te weinig beweging, maar dit kan ook door medicijnen komen.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?