Voetverzorging

Voetverzorging, Sport & Fitness

Verzorging Sport Gezondheid Fitness

Wie bezig is of wil gaan met sport of fitness moet lichamelijk in goede conditie verkeren. Een van de belangrijkste voorwaarden als je gaat sporten is namelijk dat je je lichamelijk goed voelt, zodat je er plezier aan beleeft en tegelijkertijd geen blessures oploopt. Je lichamelijk goed voelen heeft te maken met de conditie waarin je lichaam zich bevindt, maar ook met de mate waarin je je fijn voelt met je eigen lichaam.

Lastige voeten

Als je gaat sporten zijn, en zeker als je daarbij je voeten moet gebruiken, zijn goede schoenen erg belangrijk. Heb je "lastige" voeten? Bijvoorbeeld omdat je last hebt van een ingegroeide teennagel? Dan kan de pedicure helpen je voeten te verzorgen. Goede schoenen kunnen misschien een deel van de schade beperken en opvangen, maar de conditie van uw voeten is de basis. Een pedicure kan u helpen bij het in goede conditie brengen en houden van uw voeten.

Mooie voeten

Zijn uw voeten in goede conditie, maar vind u ze niet zo mooi? Bijvoorbeeld omdat u veel eelt hebt of lelijke nagels? Dan kunt u ook naar de pedicure. De pedicure kan eelt voor een groot gedeelte verwijderen en uw nagels verzorgen en lakken. Er zijn diverse sporten waarbij uw voeten zichtbaar zijn, zoals bij zwemmen en turnen. Een goed verzorgde voet zal zorgen dat u zich meer op uw gemak voelt.

Pedicures in Nederland

In Nederland zijn er duizenden pedicures actief. In vrijwel iedere stad en ieder dorp zijn op een steenworp van uw huis voetverzorgers te vinden die u kan helpen met voetverzorging. Bent u opzoek naar iemand die u kan helpen? Neem dan hier op deze website (https://www.pedicure.nl).

gezondheid
Auteur: Lisa

Sport & voeding Weetjes

Leuk om te weten!

broccoli en quinoa salade

Broccoli & quinoa zijn super gezond

Als je een echte superfood wilt eten, dan moet je broccoli kiezen. Broccoli is super gezond om meerdere redenen. Broccoli is een koolsoort en is het bloeiende deel van de plant. Broccoli bevat ontzettend veel voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, K, B6 en bètacaroteen; provitamine A wat je lichaam kan omzetten in vitamine A. Broccoli zit boordevol essentiële mineralen zoals calcium en magnesium. Niet alleen broccoli is super gezond, quinoa ook! Lees hier waarom.

sporten is goed voor je geest

Sporten is goed voor je geest

Kinderen die naar school wandelen of fietsen kunnen zich vaak beter concentreren op school. Hetzelfde geldt voor ouderen die regelmatig sport en bewegen, zij hebben ook een beter geheugen. Door te sporten krijg je namelijk meer zuurstof in je hersenen, hierdoor kunnen je hersenen beter presteren.

koppel met overgewicht

Overgewicht en obesitas

Overgwicht en obesitas komen steeds meer voor. In 2016 had bijna de helft van de Nedelandse bevololking van boven de 18 jaar overgewicht en bijna 15% zelfs obesitas. Meestal komt dit door verkeerde voeding en te weinig beweging, maar dit kan ook door medicijnen komen.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?