Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe sportschool?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe sportschool?

Sportschool Cardio fitness Krachttraining

Je hebt het goede voornemen om te gaan sporten en wil het dit keer echt serieus aanpakken. Je hebt je eerste voedingssupplementen besteld, een sportbuddy gevonden en een mooie sportoutfit gekocht. Het enige wat nu nog resteert, is het kiezen van de sportschool waar je jouw gestelde doelen gaat behalen. Maar hoe kies je nou uit al dat aanbod de sportschool die het best bij jou past? In dit artikel helpen wij je een handje.

Locatie van de sportschool

Het klinkt misschien logisch, maar de locatie van de sportschool is de eerste factor waar je op moet letten bij het kiezen van je sportschool. Wanneer je twee keer een half uur onderweg bent om van huis naar de sportschool te reizen en vice versa, dan kost ‘even sporten’ je al gauw 2,5 uur. Wij raden je aan om een fitnesscentra te zoeken, waar je met de benenwagen of fiets naar toe kunt, zodat het weer en de tijd geen invloed meer hebben of je wel of niet gaat sporten! Ben je niet bekend met het aanbod van sportscholen in je omgeving? Dan zou je eens en kijkje kunnen nemen op newgym, dit is een vergelijkingssite voor sportscholen waar je tevens reviews en foto’s van alle sportscholen kunt bekijken.

Begeleiding tijdens het sporten

Een ander punt waar je op zou kunnen letten, is de mate van begeleiding die wordt aangeboden in de sportschool. Wanneer je nieuw bent in de wereld van fitness, kan het goed zijn om te kiezen voor een sportschool waar je goed begeleid wordt. Soms zit dit bij de abonnementsprijs inbegrepen, of soms dien je hiervoor bij te betalen. Ons advies: kies altijd voor een trainingsschema en/of voedingsschema om optimaal resultaat te behalen, want hoe meer resultaat je boekt, hoe leuker het fitnessen wordt!

Douches, sauna of zonnebank?

Wil je na je workout nog even ontspannen, of spring je direct op je fiets naar huis? Het is goed om dit van tevoren vast te bepalen, zodat je weet of je een sportschool moet zoeken die douches, een sauna, stoombad of een zonnebank heeft. Sommige sportscholen bieden deze faciliteiten gratis aan, anderen betaald.

Groepslessen bij de sportschool

Ben jij meer van het individueel sporten, of pak je graag af en toe een groepslesje Zumba of Yoga mee? Bedenk dit voordat je een sportschool kiest, zodat je geen lid wordt van een sportschool die jouw favoriete groepslessen toevallig net niet aanbiedt. Bekijk dan ook meteen of groepslessen onder het door jou gekozen lidmaatschap valt, want sommige sportscholen maken hier onderscheid in. Met name de goedkoopste sportscholen bieden geen groepslessen aan, of enkel tegen betaling.

Boek een proefles

Heb je een sportschool gevonden die aan je wensen lijkt te voldoen? Goed gedaan! En nu? Veel sportscholen bieden een vrijblijvende proefles aan, zodat je eens echt kennis kunt maken met de gym. Wij adviseren je om dit zeker te doen, zodat je vol overtuiging een abonnement af kunt sluiten omdat je zeker weet dat je jouw sportschool hebt gevonden!

Krachtige bodybuilder
Auteur: Lisa

Sport & voeding Weetjes

Leuk om te weten!

broccoli en quinoa salade

Broccoli & quinoa zijn super gezond

Als je een echte superfood wilt eten, dan moet je broccoli kiezen. Broccoli is super gezond om meerdere redenen. Broccoli is een koolsoort en is het bloeiende deel van de plant. Broccoli bevat ontzettend veel voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, K, B6 en bètacaroteen; provitamine A wat je lichaam kan omzetten in vitamine A. Broccoli zit boordevol essentiële mineralen zoals calcium en magnesium. Niet alleen broccoli is super gezond, quinoa ook! Lees hier waarom.

sporten is goed voor je geest

Sporten is goed voor je geest

Kinderen die naar school wandelen of fietsen kunnen zich vaak beter concentreren op school. Hetzelfde geldt voor ouderen die regelmatig sport en bewegen, zij hebben ook een beter geheugen. Door te sporten krijg je namelijk meer zuurstof in je hersenen, hierdoor kunnen je hersenen beter presteren.

koppel met overgewicht

Overgewicht en obesitas

Overgwicht en obesitas komen steeds meer voor. In 2016 had bijna de helft van de Nedelandse bevololking van boven de 18 jaar overgewicht en bijna 15% zelfs obesitas. Meestal komt dit door verkeerde voeding en te weinig beweging, maar dit kan ook door medicijnen komen.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?