Zwaarder worden door medicijnen

Zwaarder worden door medicijnen

Zwaarder Voeding Medichijnen Gezondheid Arts Medicatie

Wanneer je een serieuze kwaal hebt, dan kan het best zijn dat de dokter je een recept voorschrijft. Met behulp van de medicijnen kan je gezondheid dan snel verbeteren. Tenminste, dit is de bedoeling. Wat echter bij iedereen wel bekend is dat medicijnen en gezondheid ook negatief met elkaar in verband kunnen staan. Je kunt immers last krijgen van bijwerkingen. De ene bijwerking is wat minder zwaar dan de andere. Een hele vervelende kan zijn dat je last krijgt van gewichtstoename. Of anders gezegd, je wordt dikker door de medicatie. Wat moet je hieraan doen als dit gebeurt?

Raadpleeg de arts

Wat het allerbelangrijkste is, is dat je eerst bij de dokter op bezoek gaat. Dit heeft een aantal redenen. Te beginnen met de belangrijkste. Je hebt de medicijnen niet voor niets gekregen. Je kunt er dus ook niet zomaar zelf iets aan doen. Dit kan nog veel gevaarlijker zijn dan dat je wat dikker wordt. Bovendien kan het ook door een toevallige samenloop van omstandigheden zo zijn dat je dikker werd juist op het moment dat je medicatie begon. Het kan in zulke gevallen namelijk best zo zijn dat er helemaal geen verband is. Je verbranding verandert gedurende je leven namelijk ook een aantal malen.

Actie ondernemen

Mocht je het er met de arts over eens zijn dat het komt door de medicatie, dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Daarbij is het stoppen met de medicijnen meestal niet raadzaam voor je gezondheid. Beter is het dan om je dieet te veranderen. Door iets gezonder en gevarieerder te gaan eten kan je vaak al een groot deel van het probleem oplossen. Daarnaast kan het helpen als je meer gaat bewegen. Lichaamsbeweging brengt immers de stofwisseling altijd goed op gang. Het is dus belangrijk dat je je op deze twee zaken gaat richten. Daarmee kan je weer een gezond gewicht bereiken.

Sport & voeding Weetjes

Leuk om te weten!

broccoli en quinoa salade

Broccoli & quinoa zijn super gezond

Als je een echte superfood wilt eten, dan moet je broccoli kiezen. Broccoli is super gezond om meerdere redenen. Broccoli is een koolsoort en is het bloeiende deel van de plant. Broccoli bevat ontzettend veel voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C, K, B6 en bètacaroteen; provitamine A wat je lichaam kan omzetten in vitamine A. Broccoli zit boordevol essentiële mineralen zoals calcium en magnesium. Niet alleen broccoli is super gezond, quinoa ook! Lees hier waarom.

sporten is goed voor je geest

Sporten is goed voor je geest

Kinderen die naar school wandelen of fietsen kunnen zich vaak beter concentreren op school. Hetzelfde geldt voor ouderen die regelmatig sport en bewegen, zij hebben ook een beter geheugen. Door te sporten krijg je namelijk meer zuurstof in je hersenen, hierdoor kunnen je hersenen beter presteren.

koppel met overgewicht

Overgewicht en obesitas

Overgwicht en obesitas komen steeds meer voor. In 2016 had bijna de helft van de Nedelandse bevololking van boven de 18 jaar overgewicht en bijna 15% zelfs obesitas. Meestal komt dit door verkeerde voeding en te weinig beweging, maar dit kan ook door medicijnen komen.

gespierde man en dikke man

Wist je dat...

Je 3500 Kcal moet verbruiken om een halve kilo lichaamsvet te verbranden?